Vágólapra másolva!
Csak a jövő hét héfőre szóló idézést vette át Simon László jogi képviselője ma reggel az Országos Rendőr-főkapitányságon, így azt sem közölték vele, hogy mivel gyanúsítják Torgyán exfőtanácsadóját. Az ügyvédnő sem tudja még, hogy Simon eljön-e majd a meghallgatására, de mindenképpen megpróbálja rábeszélni erre. 
Vágólapra másolva!

Ma reggel megjelent az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon (SZBEI) Simon László ügyvédje, Tompos Judit, ahol a nyomozókkal folytatott egyeztetést ügyfele sorsáról. A rendőrség illetékesei a büntetőeljárás alatt nem kívánnak nyilatkozni az ügyről.

"Még azt sem közölték velem, hogy mivel gyanúsítják védencemet" - mondta Tompos Judit ügyvéd az [origo]-nak. Tompos állítja: eddig mindössze kétszer beszélt Simonnal rövid ideig telefonon, és még az elérhetőségét sem ismeri. Tompos úgy tudja: védence eddig azért nekm jelent meg a kihallgatásokon, mert kórházban volt.

"A volt főtanácsadónak saját érdekében mindenképpen vallomást kell tennie, ha egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy jelen legyen a kihallgatáson, akkor videotelefonon kell kapcsolatot teremtenie a nyomozókkal" - mondta az ügyvéd. Tompos arra a kérdésére sem tudott felelni, hogy hol van védence. Azt mondja: Simon nem árulta el, hogy melyik országban tartozkodik, csak annyit lehet tudni, hogy valahol külföldön van gyógykezelésen. "Azt szeretném, ha az ügyfelem mihamarabb hazajönne, ezért kértem a nemzetközi elfogatóparancs kiadásának elhalasztását" - nyilatkozta Tompos Judit, aki szerint nem lenne szerencsés, ha ügyfelét bilincsbe verve hoznák vissza Magyarországra. Az újabb idézés - immár a harmadik - jövő hét hétfő reggelre szól.

Simon Lászlót - Torgyán József volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter főtanácsadóját - 130 millió forint hűtlen kezelésével gyanúsítják. Mivel Simon az eddigi idézésekre nem jelent meg a rendőrségen, országos körözést adott ki ellene az SZBEI múlt hét szerdán, ezután kérték az ügyészségtől a nemzetközi elfogatóparancs kiadását. Az [origo]-nak Garamvölgyi László hétfőn elmondta, hogy már korábban továbbították a Fővárosi Főügyészségre a kérést. A főügyészség szóvivője, Borbély Zoltán tegnap még azt nyilatkozta lapunknak, hogy a nemzetközi körözésről szóló kérvényt már továbbították az igazságügyi tárcához, míg ma délután azt állította, hogy még meg sem kapták a rendőrségtől az iratokat. Nemzetközi elfogatóparancs híján Simon László elhatározásán múlik, hogy hazajön-e vagy sem.