Queen-emlékkoncert Budapesten

Vágólapra másolva!
A Queen együttes alapításának 30. és Freddie Mercury halálának 10. évfordulóján, november végén emlékkoncertet rendeznek Budapesten. A koncerten magyar énekesek lépnek fel, a brit zenekar egykori tagjai nem lesznek jelen.
Vágólapra másolva!

A legendás Queen zenekar alapításának 30. évfordulója alkalmából november 24-én emlékkoncertet rendeznek Budapesten, a Petőfi Csarnokban, magyar művészek közreműködésével. A rendezvényt a brit csapat egykori énekese, a 10 évvel ezelőtt elhunyt halálának évfordulóján tartják, címe Audiencia-koncert lesz. Az emlékkoncert ötlete a közel húsz éve működő magyarországi Queenrajongók klubjától származik, és a szervezés már év elején elkezdődött.

Az együttes dalai november 24-én fiatal és örökifjú magyar énekesek előadásában szólalnak meg. A fellépők között van Takáts Tamás, Váczi Eszter, Hevesi Tamás, Abebe Dániel (Back II Black), Varga Zsuzsa és Stofi (Venus), Pély Barnabás (United), Novák Péter (KimNowak), Szolnoki Péter (Bon Bon), Király Linda, valamint Roy és Ádám. A nagy slágerek mellett ritkábban hallható dalokat is műsorra tűznek.

Az emlékkoncert rendezői, Madai Zsolt és Farkas József elmondták, hogy a bevételekből befolyó pénzt a László Kórházban működő, a HIV-pozitív és AIDS-betegeket segítő alapítvány kapja. A szervezők a Queen egykori tagjait is meghívták a koncertre, de mivel az évforduló miatt Londonban is hasonló rendezvényekre kerül sor novemberben, személyesen nem tudnak jelen lenni Budapesten.