Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elégtétel a gyógyszerész kamara számára

Vágólapra másolva!
A Magyar Gyógyszerész Kamara örömmel fogadta az ombudsman közleményét, miszerint visszásnak találta az országos tiszti főgyógyszerész intézkedését a patikákban kihelyezett aláírásgyűjtő ívek visszavonásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Gyógyszerész Kamara számára erkölcsi elégtételt jelent, hogy az ombudsman kifogásolta az országos tiszti főgyógyszerész intézkedését. A főgyógyszerész ezzel az intézkedéssel visszavonta a gyógyszerek árrésével kapcsolatban a patikákban kihelyezett aláírásgyűjtő íveket.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa csütörtökön közleményben ismertette, hogy az alkotmányban deklarált szabad véleménynyilvánítással és a panaszhoz való alkotmányos jogokkal összefüggésben, visszásságot okozott az országos tiszti főgyógyszerész intézkedése.

Lenkovics Barnabás a gyógyszerész kamara panasza alapján indított vizsgálatot a főgyógyszerész intézkedése ellen. A kamara június végén azért kezdett tiltakozó akcióba, mert a gyógyszerek árréséről szóló rendelet július 1-jétől 630 forintban rögzíti a 3.500 forint feletti készítmények után a patikákban maradó bevételeket.

Korábban:

Alkotmányos visszásság volt az aláírásgyűjtő-ívek visszavonása

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről