Doszpot hivatalosan is az MSZP jelöltje

Vágólapra másolva!
A Pest megyei MSZP pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy Doszpot Péter szocialista képviselőjelöltként indul 2002-ben Nagykátán. Doszpot már korábban eldöntötte, hogy a politizálást választja a rendőri munka helyett, de csak pénteken vált hivatalossá a jelöltsége.
Vágólapra másolva!

Doszpot Péter az MSZP nagykátai szervezetének és megyei elnökségének döntése alapján képviselőjelöltté válik, amint megérkezik leszerelőpapírja a rendőrségtől. Szabó Imre kijelentette: arra kérik Orbán Péter országos rendőrfőkapitányt, hogy a lehető leggyorsabban, közös megegyezéssel járuljon hozzá a nyomozó leszereléséhez. Az MSZP szeretné, ha ez még szeptember 15-ig megtörténne.

Szabó elmondta, hogy Doszpot azért nem jelent meg a hivatalos bejelentésen, mert amíg a nyomozót nem szerelik le, addig - mint még állományban lévő rendőr - nem politizálhat, még sajtótájékoztatót sem tarthat.

Korábbi lapértesülések szerint jelöltsége esetén a nyomozó az MSZP országos listájának 8. helyét is megkapná. Szabó Imre most azonban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Doszpot Péter milyen listás helyre számíthat.

- Januárban lesz jelölés az országos listára, mi pedig úgy gondoljuk, hogy Doszpot Péter úgyis megnyeri a nagykátai körzetet, tehát nem lesz lényeges, hogy a listán rajta lesz-e, vagy nem - mondta.

Doszpot Pétert azért indítják Nagykátán, mert ott járt középiskolába, és évekig nyomozóként is dolgozott a helyi kapitányságon.

Nagykátán, a Pest megyei 6. számú választókerületben jelenleg Czerván György (Fidesz) az országgyűlési képviselő.

Korábban:

Doszpot a politizálást választotta