Elrendelték az országos körözést Simon László ellen

Vágólapra másolva!
Szerdán elrendelték Torgyán egykori bizalmasának országos körözését, és intézkedtek a nemzetközi elfogatóparancs kibocsátásáról is. A volt tanácsadó már kétszer nem jelent meg gyanúsítottként való kihallgatásán. Legutóbb Svájcból érkezett hír róla, ahol állítólag ínszalagszakadással kezelik. Torgyán József szerint Simon ártatlan.
Vágólapra másolva!

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága szerda délben elrendelte Simon László országos körözését. A 130 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsított Simon kedden nem jelent meg a szabályszerűen kikézbesített idézésre, távollétét később sem igazolta, így gyanúsítottként történő kihallgatása nem volt lehetséges. A körözés kiadásával egy időben a rendőrség intézkedett az ügyészség felé a nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására is.

Simon nevében kedden egy ismerőse telefonált Svájcból, hogy a volt tanácsadó ínszalagszakadás miatt nem tud megjelenni a kihallgatáson, azonban erről hiteles orvosi igazolás nem jutott el a rendőrségre. Torgyán volt bizalmasát eddig két alkalommal, kedden és múlt csütörtökön akarták kihallgatni, de egyik alkalommal sem jelent meg a rendőrségen.

Simon László azután menekült külföldre, hogy nyáron letartóztatták több agrárcég vezetőjét. Arról, hogy hol bujkálhat, különböző feltételezések vannak, küldött állítólag orvosi igazolást Svájcból, de korábban felröppent az a hír is, hogy Izraelbe távozott.

Torgyán József csütörtökön sajtótájékoztatóján közölte: Simon csak egy-másfél hónapig volt tanácsadó az FVM-ben, tehát nem nevezhető az ő személyes tanácsadójának. Hozzátette: Simonnak nem is volt rálátása az ő ügyeire. Kijelentette ugyanakkor, hogy szerinte Simon ártatlan. "Rám mint védőre számíthat" - mondta Torgyán.

[origo]

Korábban:

Svájcból üzent Torgyán egykori bizalmasa

Szerdától az Interpol is keresi Torgyán volt tanácsadóját