Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Élőben közvetítik Torgyán pénteki beszámolóját

Vágólapra másolva!
Torgyán József kisgazda pártelnök megjelenik az ellenzéki tényfeltáró munkacsoport pénteki ülésén. A Keller László vezette MSZP-s, SZDSZ-es csoport a miniszterelnök esetleges felelősségét vizsgálja a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban történt visszaélések ügyében. Torgyán kérésének megfelelően élőben közvetítik a beszámolót.
Vágólapra másolva!

A Keller László (MSZP) vezette öttagú ellenzéki testület múlt hét szerdán tartotta első ülését. Úgy határoztak: két héten belül megbeszélést kezdeményeznek többek között Torgyán József volt földművelésügyi miniszterrel az FVM-ben a vezetése alatt zajlott munkáról.

Torgyán múlt hét csütörtökön közölte: hajlandó megjelenni a bizottság előtt, ha hivatalos értesítést kap, amely nem tartalmaz pejoratív megjegyzéseket, és nem utalnak benne esetleges felelősségére. Ezen kívül azt akarta, hogy valamelyik televízió teljes egészében közvetítse meghallgatását. Erre szerinte azért van szükség, hogy a nép "ellenőrizhesse politikusait".

Keller az [origo]-nak elmondta: Torgyán faxon megerősítette, hogy részt vesz az ülésen. "Ez egy tényfeltáró beszélgetés lesz" - közölte Keller.

A megbeszélést az ATV rögzíti, és szombaton kerül adásba a felvétel. Az Inforádió pedig a beszélgetés elejét élőben közvetíti, majd részletekben, pár perc csúszással, felvételről adják a folytatást, ami így csak néhány perccel később fog véget érni, mint a politikusok beszélgetése.

A kisgazdapárt sajtószóvivője közölte: Torgyán minden kérdésre válaszolni fog.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Torgyán: közvetítsék megjelenését az ellenzéki tényfeltárók előtt

Munkához láttak az ellenzéki tényfeltárók

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről