Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Éjszaka is folytatódik a helikopteres hajsza

Vágólapra másolva!
Továbbra sincs meg a géppisztolyos rabló. Éjszaka sem hagynak fel a rendőrök a kereséssel, két helikopter és kutyás járőrök vizsgálják át a környéket. Félmillió forint jutalmat kaphat, aki a menekülő géppisztolyos rabló nyomára vezeti a rendőröket.
Vágólapra másolva!

A rendőrök miután a rablás tudomásukra jutott, ellenőrzőpontokat állítottak fel. A miskolci Csanyik-völgyben lévő vadaspark feljáratánál tartózkodó rendőrjárőr figyelt fel egy nagy sebességgel közlekedő Peugeot 405-ös típusú személyautóra, amelynek vezetője a rendőröket meglátva irányt változtatott. A rendőrök - valószínűsítve, hogy ezek után melyik utat választják a bűnözők - a vadasparki lejáratnál álltak készenlétben. Számításuk bevált, a Peugeot itt jelent meg legközelebb. Az üldözőbe vett autó a lillafüredi autóbusz-végállomás után mintegy fél kilométerrel az úton keresztbe fordult, s ekkor a két rabló szó nélkül tüzet nyitott.

A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától megtudtuk: délelőtt tíz óra előtt néhány perccel raboltak ki egy zálogházat Miskolcon. Az őrt és a zálogház két munkatársát nem bántották, de a biztonsági őrt lefegyverezték, majd autójukkal elhajtottak a helyszínről. Később Lillafürednél egy árokba hajtott autójuk, ekkor robbant ki a rendőrök és a rablók között tűzpárbaj. Az egyik, azóta már elfogott rablót ekkor sebesítették meg.Társa a Bükkbe menekült. Egyelőre nem találják, mivel a nagy kiterjedésű, összefüggő erdőben könnyű elrejtőzni.

A menekülő rabló fegyverei egy részét és a teljes zsákmányt - mintegy 15-20 millió forintnyi aranyat és készpénzt - a meneküléshez használt kocsiban hagyta, de még mindig van nála fegyver. A helyi rendőri alakulatok mellett két helikopter és a határőrség emberei is részt vesznek a keresésben. Összesen több száz kutyás rendőr és határőr üldözi a géppisztolyos rablót.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről