Keller szerint a kormány lejáratja a Dunaferrt

Vágólapra másolva!
A szocialista képviselő úgy véli, hogy a Miniszterelnöki Hivatal szándékosan a vállalat rossz hírét kelti. Az ügy tisztázása érdekében kérdéseket tett fel Stumpf István kancelláriaminiszternek.
Vágólapra másolva!
Miniszterelnöki Hivatalnak a Dunaferr csoportról készült augusztus 13-i jelentése

Ezért azt szeretné megtudni a képviselő Stumpf István kancelláriaminisztertől, hogy milyen konkrét dokumentumokra alapozva készült el a Miniszterelnöki Hivatal jelentése, mi történt 2001. február 6-át követően, ami azt eredményezte, hogy a kancellária szükségesnek tartotta elkészíteni tájékoztató anyagát a Dunaferr csoport jogszerű és gazdaságos működésének helyreállításáról.

A korábban 30 évre titkosított, majd Stumpf István kancelláriaminiszter döntése értelmében péntektől nyilvános dokumentum a Dunaferr vezetését bírálja, mert a tanulmány készítői szerint jogszerűtlenül írtak ki pályázatokat. A vállalat által kiírt pályázatoknak ugyanis csak a menedzsment tudott megfelelni. "Fel sem vetődött külső vagyonkezelő szervezet megbízásának lehetősége. Így a későbbi pályáztatás joggal minősíthető színjátéknak"- olvasható a jelentésben. Emellett a MeH tanulmánya szerint éveken keresztül mintegy 10 százalékkal drágábban vette a cég a dolomitot is.

A szocialista képviselő írásbeli kérdéseire a miniszternek 15 napon belül kell - szintén írásban - válaszolnia.

Korábban:

Színjáték volt a Dunaferr vagyonkezelésére kiírt pályázat