Házi őrizetbe kerültek Grespik munkatársai

Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte a házi őrizetbe helyezést a Grespik hivatalában szerdán kirobbant korrupciós botrány három érintettjénél. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, szerintük összebeszélhetnek a gyanúsítottak.
Vágólapra másolva!

A bíróság pénteken házi őrizetbe helyezte a korrupciós ügy három gyanúsítottját. Az ügyészség azonnal fellebbezett a döntés ellen. Nyilasi Gyula, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy azért nem értenek egyet a döntéssel, mert fennáll az összebeszélés veszélye. A bíróság öt napon belül dönt a fellebbezésről, aminek azonban nincs halasztó hatálya, így a három, eddig őrizetben lévő személy már pénteken hazamehet.

A korrupciós ügy szerdán robbant ki, amikor a Fővárosi Közigazgatási Hivatal három munkatársát, valamint a Bereczki and Partners Kft. vezetőjét bevitték kihallgatásra a rendőrök. Közülük két hivatalnokot - köztük a hivatal egyik főosztályvezetőjét - és a kft. vezetőjét őrizetbe vették. A bíróság pénteken döntött arról, hogy házi őrizetbe helyezik őket.

Sztrókay Eszter, az ügy harmadrendű gyanúsítottjának ügyvédje elmondta, hogy ügyfele nem nyújtott jogosulatlan előnyöket senkinek sem. Fellebbeztek a házi őrizetbe helyezés ellen, szerinte védence esetében nem áll fenn a szökés veszélye.

A gyanú szerint kenőpénzt ajánlott fel a kft., amit a hivatalnokok elfogadtak. Esetenként 200-500 ezer forintot kaptak azért, hogy bevándorlási kérelmeket kedvezően bíráljanak el.

Komáromi Gergely

Korábban:

Újabb gyanúsítások várhatók Grespik hivatalában