Az Országimázs vezetője nem reagál a feljelentésre

Vágólapra másolva!
Jogosulatlan adatkezelés vétsége miatt eljárás indulhat az Országimázs Központ vezetője ellen, mivel a legfőbb ügyész büntetőfeljelentésként értelmezte Keller László írásbeli kérdését. Keller László kíváncsian várja a fejleményeket, az Országimázs vezeője nem kommentálja a folyamatban lévő eljárást.
Vágólapra másolva!

Az [origo] péneteken megkereste az Országimázs Központ sajtófönökét, aki azt közölte: mivel Tóth István Zoltán köztisztviselő, nem kommentál folyamatban lévő eljárást.

Majtényi László már két állásfoglalásában is jelezte, hogy a közbeszerzési döntőbizottságok névsora közérdekű és nyilvános adat. Az ombudsman állásfoglalása óta sem történt előrelépés az ügyben, így két héttel ezelőtt Keller László szocialista képviselő Polt Péterhez fordult. A Legfőbb Ügyészségen jövő héten döntenek arról, hogy elrendelik-e vagy megtagadják a nyomozást, esetleg feljelentéskiegészítést tartanak szükségesnek- írta az MTI.

Keller Lászó pénteken közölte: nem az volt a szándéka, hogy feljelentse Tóth István Zoltánt, ugyanakkor kíváncsian várja a fejleményeket. Mint mondta, a további lépések előtt megvárja az Állami Számvevőszék vizsgálatának eredményét, amelyre a miniszterelnök kérte fel az ÁSZ-t. A képviselő elmondta, hogy az Országimázs Központ vezetője más, szerinte közérdekű adatokat is elhallgatott a központ tavaly megkötött szerződéseivel kapcsolatban. Ebben az ügyben polgári per van folyamatban, amelyet Keller László szocialista képviselőtársával, Veres Jánossal közösen indított.

[origo]

Korábban:

Büntetőeljárást indíthatnak az országimázsfőnök ellen

Az Országimázs Központ semmibe veszi az adatvédelmi biztos ajánlását