Iskolakezdési támogatást kaphatnak a rászoruló családok

Vágólapra másolva!
Szeptember elején plusz egyhavi, négyezer forintos kiegészítő családi pótlékot kaphatnak azok a családok, amelyekben iskolás gyereket nevelnek. A pótlék folyósítását azok a családok kérhetik, amelyekben az egy főre eső jövedelem kevesbb 18 ezer 310 forintnál.
Vágólapra másolva!

A települési önkormányzatoknak augusztus 10-ig kell a területi államháztartási hivatalokhoz eljuttatniuk az alap, közép- vagy felsőfokú intézményekben tanuló jogosult gyerekek névsorát.

A kiegészítő családi pótlék januárban váltotta fel a korábbi rendszeres gyermekvédelmi támogatást. A pótlék folyósítását azok a családok kérhetik, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem több az öregségi nyugdíj legkisebb összegénél, 18 ezer 310 forintnál.

Szekeres Imre, az Országgyűlés költségvetési bizottsága szocialista elnöke kedden arról számolt be, hogy pártja a szociálisan rászoruló, kiegészítő családi pótlékban részesülő kisiskolásoknak az Agrárinnovációs Kht. számára biztosított és még megmaradt költségvetési pénzből tanévkezdési támogatást adna. A szocialisták szerint mintegy 80 ezer gyerekről van szó, akiknek fejenként 20 ezer forintos állami támogatást adnának, mert körülbelül ennyi a minimálisan szükséges összeg általános iskolai tanulmányaik megkezdéséhez.