Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Doszpot MSZP-színekben indulhat a választásokon

Vágólapra másolva!
Doszpot Péter rendőr alezredes, népszerű gyilkossági nyomozó az MSZP-t erősíti a 2002-es országgyűlési választásokon - állítja a Népszabadság. A rendőr alezredest a lap szerint a szocialisták országos listájuk nyolcadik helyén indítják. Doszpot egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, és az MSZP szerint is csak a sajtó találgatásáról van szó.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság értesülései szerint Doszpot Péter rendőr alezredes, a BRFK életvédelmi alosztályvezetője MSZP-színekben indul a jövőre esedékes országgyűlési választásokon. Doszpotot a szocialisták országos listájuk nyolcadik helyén indítják. A népszerű nyomozó ezért ősztől rendelkezési állományba - fizetés nélküli szabadságra - vonul a rendőrségnél, és megválasztása esetén négy évre ott is hagyja a testületet - állítja a lap.

Doszpotot Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt személyesen kérte fel arra, hogy képviselő-jelöltként vegyen részt a politikában - írja a Népszabadság. A népszerű gyilkossági nyomozó még nem döntött arról, végérvényesen megválik-e a rendőrségtől.

Doszpot Péter az [origo]-nak azt mondta: egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. Azt megerősítette, hogy beszélgetett Medgyessy Péterrel a választásokról, de állítja: egyelőre nem született konkrét megállapodás. "Nem tudom, honnét szedte ezt a Népszabadság. Egyelőre szabadságon vagyok, és még gyilkossági zsaruként" - mondta az [origo]-nak.

Kovács László, az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: "az MSZP növekvő támogatottságát jelzi, hogy ismert nevek is felröppennek". Megerősítette, hogy ismert személyeket megkeresnek, de mivel még nincs országos lista, "minden név, ami megjelent a sajtóban, csak találgatáson alapszik".

Doszpot jelöltsége egyelőre bizonytalan, Lagzi Lajcsi (Galambos Lajos) azonban egyértelműen nyilatkozott. Az MTI kérdésére elmondta, hogy szinte valamennyi parlamenti párt felkérte, hogy induljon az ő színeikben a jövő évi országgyűlési választásokon. Lagzi Lajcsi azonban nem fogadta el egyik párt felkérését sem, nem vágyik politikusi babérokra.

Néhai édesapjának megígérte ugyanis, hogy családja nyugalma érdekében távol tartja magát a politikától. A Dáridó című tévéműsor vezetője kifejtette: nem csodálkozott azon, hogy különböző pártok beszélgetést folytattak vele. Szerinte ugyanis olyan tudatformáló helyzetben van a Dáridóval, amelyben nem meglepő, hogy politikusok megkeresték.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről