Életveszélyes állapotban vannak a szeszfőzderobbanás sérültjei

Vágólapra másolva!
Négy életveszélyes sérültje van a szerda este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jászalsószentgyörgyi szeszfőzdében történt robbanásnak. A rendőrségi vizsgálat szerint a detonáció szerda este negyed nyolckor történt a Fő úton engedéllyel üzemelő pálinkafőzőben.
Vágólapra másolva!

Az eddigi adatok szerint az üzem tulajdonosa és négy alkalmi segítő tartózkodott a robbanás pillanatában a szeszfőzde épületében. A segítők pálinkát főztek, amikor eddig ismeretlen okból robbanás következett be. Ennek következtében egy 27, egy 25 és egy 49 éves jászalsószentgyörgyi lakos, valamint egy 66 éves dámóci férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A sérülteket a mentők először a jászberényi Erzsébet kórházba szállították, majd hármat a Honvéd kórházba vittek további kezelésre. A szeszfőzde tulajdonosát, aki a robbanás pillanatában az irodában tartózkodott, a detonáció kirepítette ugyan az épületből, de csak könnyű sérüléseket szenvedett, így otthonába távozhatott.

A robbanás miatt az üzem teteje megemelkedett, majd leszakadt, és az épület egyik fala kidőlt. "A négy, életveszélyesen megsérült személy állapota továbbra is válságos, mivel bőrfelületük 70-80 százaléka összeégett" - mondta a rendőrség sajtófőnöke. Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást.