Gázközművagyon: sikerdíjat kapnak az önkormányzatok? <br/>

Vágólapra másolva!
Horváth Balázs MDF-es képviselő olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) vezetői 2 százalékos sikerdíjban részesülnek a gázközművagyon rendezése kapcsán. Ezt Dióssy László, a TÖOSZ elnöke visszautasítja, és az ügyet egyfajta politikai manipulációnak tartja.
Vágólapra másolva!

- A hozzám eljuttatott információk szerint, melyeknek hitelességét nem áll módomban ellenőrizni, a Dióssy László szabad demokrata, valamint Zongor Gábor MSZP-s volt országgyűlési képviselő nevével fémjelzett TÖOSZ több önkormányzattal szerződést kötött olyan tartalommal, hogyha és amennyiben az önkormányzat a gázközművagyon rendezése eredményeként forráshoz jut, úgy a Zongor-Dióssy párosnak 2 százalékos sikerdíjat fizet -tartalmazza Horváth Balázs közleménye.

Dióssy László az MTI-nek elmondta: az érintett önkormányzatokkal - közgyűlési, bizottsági jóváhagyásokat követően - a TÖOSZ valóban kötött megállapodást a települések gázközművagyont érintő jogügyleteinek képviseletére. Emellett rendezvényeken, egyeztető fórumokon is kiálltak a gázközművekkel kapcsolatos önkormányzati igények mellett.

- Az önkormányzati szövetség költségei ellentételezéseként kap átlagosan 2 százalékos jutalékot a megítélt összegből - mondta a TÖOSZ elnöke, hangsúlyozva, hogy ezt a pénzt nem a szövetség vezetői kapják, a bevételekből hoztak létre tavasszal 10 millió forinttal szolidaritási számlát az árvízkárosult önkormányzatok megsegítésére.

Megjegyezte: jogi lépéseket fontolgatnak Horváth Balázzsal szemben.

(Népszava)

Korábban:

(2001. június 13.)