Különleges áldozatvédelmi iroda nyílt Nyíregyházán<br/>

Vágólapra másolva!
Különleges, a személyes ügyiratkészítésre is lehetőséget adó rendőrségi áldozatvédelmi iroda nyílt szerdán Nyíregyháza egyik legnagyobb lakónegyedében, a több mint húszezer lakosú Jósavárosban.
Vágólapra másolva!

Pásztor Miklós alezredes, a város rendőrkapitánya az átadóünnepségen elmondta: a számítógépekkel ellátott, a rendőrség országos informatikai hálózatába bekapcsolt irodában a bajba került embereknek alkalmat teremtettek arra, hogy akár önmaguk is elkészíthessék írásos bejelentéseiket, hivatalos kérvényeiket ügyük azonnali intézéséhez.

Így például a számítógépek segítségével közölhetik a sérelmükre elkövetett bűncselekményt, kitölthetik kárenyhítési kérelmüket, panaszbeadványt írhatnak, vagy - akár nevük eltitkolásával is - információt közölhetnek a rendőrséggel.
Betekinthetnek a rendőrség bűnmegelőzési programjába, tanácsot kérhetnek ahhoz, hogyan, miként védhetnék meg az eddigieknél biztonságosabban önmagukat és értékeiket.

Az áldozatvédelmi irodát az Országos Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Alapítvány, valamint a Nyíregyházi Közbiztonsági Alapítvány ötszázezer-ötszázezer forintos támogatásával hozták létre, a város önkormányzata pedig térítésmentesen biztosította a helyiséget.

Az avatáson Ignácz István dandártábornok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőr-főkapitánya arra hívta fel a figyelmet, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények sértettjeinek hozzátartozói közül még kevesen ismerik a kárenyhítés lehetőségét.

A térségből eddig csupán tíz érintett kért ilyen támogatást, és remélhetőleg - tette hozzá Ignácz István - a kedden átadott iroda e lehetőség megismertetéséhez is hozzájárul majd.
Felbermann Endre, a Nyíregyházi Közbiztonsági Alapítvány elnöke bejelentette: terveik szerint a város más nagy lakónegyedében is hasonló áldozatvédelmi irodát nyitnak.

(MTI)