Fekete "Clyde" László vallomást tett, Novák "Bonnie" Tünde továbbra is hallgat <br/>

Vágólapra másolva!
Meglehetősen hosszú várakozás után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalában vallomást tett a magyar Bonnie és Clyde néven elhíresült rablóduó férfi tagja, Fekete László.
Vágólapra másolva!

A férfi a fegyveres rablásokat, illetve azt a kísérletet, amelynek során lábon lőtte a terepjáróját védelmező tulajt, korábban elismerte, de a szolgálatot teljesítő rendőr lelövésével kapcsolatban csak most ismerte el a terhére rótt bűncselekményt. Mint ismeretes, a rablópáros úgy bukott le, hogy járművükkel tilos jelzésen hajtottak keresztül, s két miskolci rendőr utánuk eredt.

Az üldözéses verseny során a menekülők egy autóbusznak ütköztek, majd fegyverrel a kezükben szálltak ki a kocsiból. Az egyik rendőr fedezékbe szaladt, kollégája a szolgálati autóban rádiózott éppen, amikor Fekete meglőtte.

A lövöldöző férfi azt állította a nyomozóknak, hogy fogalma sem volt arról, hogy a rendőrautóban rendőr is ül, úgy gondolta, hogy az összetört buszról lekászálódó ugyancsak egyenruhás sofőr lehet az elmenekült rendőr társa, akit meg akart ijeszteni, ezért vette célba a kéklámpás jármű szélvédőjét.

Társával ellentétben a 19 éves Novák Tünde továbbra is él a hallgatás jogával: nem nyilatkozott a rablásokkal, illetve a lövöldözéssel kapcsolatban.

(HavariaPress)

Korábban:

(2000. április 17.)