Vizsgálják az állami vezetők külföldi útjait <br/>

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot folytat a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az állami vezetők külföldi útjairól. Az ellenőrzést helyettes-államtitkári szintig terjesztették ki. A kormány tagjai közül Torgyán József töltötte a legtöbb időt külföldön megelőzve az államfőt, a miniszterelnököt és a külügyminisztert.
Vágólapra másolva!

Az állami vezetők külföldi látogatásainak költségeit és azok hasznát vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. Sepsey Tamás elnök lapunknak elmondta: a KEHI a miniszterek mellett az államtitkárok, helyettes-államtitkárok útjait is górcső alá veszi.

Sepsey kérdésünkre, hogy rutinellenőrzésről van-e szó, közölte: a KEHI csak olyan vizsgálatokat folytat, amelyre a kormányfő vagy a kabinet ad megbízatást. Az elnök reményei szerint a hivatal a nyár elejéig lezárja a munkát, addig annak részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Arra a kérdésre, hogy mi a vizsgálat célja, a KEHI elnöke közölte: ezt a miniszterelnök tudja. Hozzátette: a kért dokumentumokat már minden tárca megküldte. A kormányváltás óta a kabinet tagjai közül a legtöbb időt, minden negyedik napot Torgyán József töltötte külföldön. A miniszter kinevezése óta egyébként másfélszer annyit volt távol Magyarországtól, mint az államfő és a miniszterelnök.

Az agrártárca vezetője az MTI sajtóadatbankja adatai szerint megválasztása óta 148 napig volt távol Magyarországtól, ezzel jóval - több mint hatvan nappal - maga mögé utasította Martonyi János külügyminisztert.

(Magyar Hirlap)