Szorul a hurok az Aranykéz utcai robbantók körül<br/>

Vágólapra másolva!
Az Aranykéz utcai robbantás végrehajtóinak köre már régóta ismert a magyar rendőrök előtt. Az RTL Klub úgy tudja, a szlovák és a magyar rendőrök a Léván működő szervezett bűnözői csoport tagjait gyanúsítják a négy emberéletet és a több tucat sérültet követelő Aranykéz utcai merénylettel.
Vágólapra másolva!

A csoport vezetőjét 1998-óta a magyar és a szlovák rendőrség is keresi. Úgy tudjuk, a rendőrök szerint ez a kivégző osztag áll több magyarországi leszámolásos merénylet hátterében. Ezek szerint ők lőtték le Prisztás Józsefet, ők robbantották fel Szentendrén Zubovics Gyulát.

A rendőrök már letartóztatott bűnözőktől szerezték az információkat. Ezért cserébe kisebb büntetést kaphatnak az elítéltek. Dr. Sinku Pál, a Legfőbb Ügyészség ügyésze elmondta: "Mindazokban az esetekben, ahol megtörténtek a tényleges nyomozás-megszüntetések, jutottak olyan információk a nyomozóhatóságok birtokába, amelyek fel nem derített, jelentős súlyú bűncselekmények felderítését szolgálták."

A rendőrök és a börtönben ülő bűnözők közötti alkuról az ügyészségnek is tudnia kell, ám erről semmilyen információt nem adhatnak, hiszen államtitkokról van szó. A magyar rendőrség nem kívánta kommentálni, hogy több, magyarországi leszámolásos ügyben vádalkut kötöttek volna börtönben lévő fogvatartottakkal.

(RTL KLUB)

Korábban:

(2000. február 22.)