A kollégiumi helyek harmada az elsőéveseké

N created by dji camera
Vágólapra másolva!
Öt kollégiumban közel háromezer hallgatónak biztosít kollégiumi elhelyezést a győri Széchenyi István Egyetem. Erre azok a nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek, akik több mint 30 km-re élnek Győrtől.
Vágólapra másolva!

A Széchenyi István Egyetem öt kollégiumban, a mosonmagyaróvári Cserháti Sándor Kollégium a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar hallgatói számára, a Multifunkciós Épület, Famulus Kollégium, Hegedűs Gyula (központi) Kollégium, Mészáros Lőrinc úti Külső Kollégium pedig a győri karok számára biztosít a nappali tagozatos hallgatók részére kollégiumi lakhatást. A kollégiumi felvétel egy tanévre, vagyis 10 hónapra szól, kivéve, ha a hallgató tanulmányi státusza megváltozik, például passzívvá vagy levelezőssé válik.

N created by dji camera Széchenyi Egyetem

A győri egyetem összesen 2850 hallgatónak biztosít kollégiumi elhelyezést, ennek harmadát az elsőévesek számára tartják fenn. A kollégiumi jelentkezések elbírálása szintén pontszámok alapján történik: a szakra való felvételi pontszám és a szociális pontszám összege adja ki a kollégiumi jelentkezési pontszámot.

A jelentkezés minden esetben a dormitory.sze.hu rendszeren keresztül történik. Az Egyetem több jelentkezési időszakot hirdet egy tanévben; az elsőéves jelentkezés általában az egyetemi felvételiket követő napokban - augusztus első hetében - kerül meghirdetésre a frissen felvételt nyert hallgatók számára, illetve a passzív hallgatóknak, akiknek nincs egy lezárt féléve sem. A pótjelentkezést, keresztféléves jelentkezést pedig általában a szemeszter végén, január második felében hirdetik meg, az első szemeszter végén diplomát szerzett hallgatók helyére.

Széchenyi Egyetem

Kollégiumi elhelyezésre azok a nappali tagozatos felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben résztvevő hallgatók jelentkezhetnek, akiknek légvonalban több mint 30 km-re van a lakhelyük Győrtől. A nyári időszakban is van lehetőség nyári szállás igénylésre – kivéve olyan különleges esetekben, mint a nagyobb rendezvények -, azoknak, akik nyáron végzik a szakmai gyakorlatukat, amely szükséges a tanulmányaik befejezéséhez.

A levelező tagozatos hallgatók számára van lehetőség szállásfoglalásra a szallas@sze.hu címen.

Széchenyi Egyetem