Exkluzív koncerttel ünneplik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált

Vágólapra másolva!
Kizárólag erre az alkalomra készülő, nagyszabású nyitókoncerttel ünnepli születésnapját a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2019. augusztus 30-án 20 órától. A budafoki Bor udvarban a Swing á la Django és a BDZ Big Band adják elő az elmúlt 30 év kultikus slágereinek egyedi átdolgozását, amelyben ismert énekesek lesznek segítségükre.
Vágólapra másolva!

A fesztivál történetében először pénteki napon, augusztus 30-án 20 órától veszi kezdetét a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál programja a Bor udvar színpadán (Budapest XXII. kerület, Leányka u. 1.).

A csak egy alkalommal bemutatásra kerülő, közel két órás nyitókoncert keretében az elmúlt 30 év hazai slágereiből hangzik el válogatás, összesen 22 dal. A zenei kínálat összeállításánál fontos szempont volt, hogy a három évtized gazdag kínálatából néhány ismert rádiósláger mellett főleg a fesztiválok, élő zenés klubok, egyetemi bulik kedvencei kapjanak helyet, csupa olyan szerzemény, ami minden bizonnyal sokunkban ébreszt kellemes emlékeket és hangulatot. Így hallhatjuk majd Ákos, a Tankcsapda, a Halott Pénz vagy Rúzsa Magdi legismertebb slágereit is.

Különleges zenei átértelmezésben hangzanak el a dalok, melyet a Swing á la Django és a BDZ Big Band, Lombos Pál zenei vezetésével hangszerel az alap swing zenekarra, 10 tagú fúvós és 10 tagú vonós szekcióval. Az esten olyan hangszerek is szerepet kapnak, mint a klarinét vagy a cimbalom.

A dalokat különböző könnyűzenei műfajok ismert énekesei szólaltatják meg, köztük Herrer Sári, Kozma Orsi, Horányi Juli és Torres Dani. A koncert záróakkordja az idén 30 éves Animal Cannibals közreműködése, akik egy saját szerzeményük, a Minden változik című sláger átdolgozását adják elő, amely az elmúlt 30 év történéseinek sajátos áttekintése.

Az eseményre jegyek kaphatók a bdz.jegy.hu oldalon, vagy korlátozott számban a helyszínen (Budapest XXII. kerület, Leányka u. 1).

http://bornegyed.hu/budafoki-pezsgo-es-borfesztival

https://www.facebook.com/budafokiborfesztival/