A Kometa Cycling Team születése

Vágólapra másolva!
Tavaly egy új fejezet kezdődött, hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója, a Kométa életében. 2018-ban a cég együttműködést kezdeményezett az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapatával, 2019-ben pedig megszületett a Kometa Cycling Team.
Vágólapra másolva!
Forrás: Faster Promotion

Az együttműködés nem egy klasszikus sportszponzoráción alapul, hanem a közös értékek terjesztésén, a felelősségvállaláson az új generációért.

Forrás: Faster Promotion

A Kométa mindig is a kiváló minőségű termékek gyártására törekedett, a megfelelő táplálkozás legfontosabb kiegészítése pedig a rendszeres mozgás. Ezért is esett a cég választása korábban a futásra, közel egy éve pedig a kerékpározás mellé álltak aktívabban, hiszen ezek a sportágak minden ember számára könnyen elérhetőek. Február 4-én a spanyolországi Oliva Nova Resort-ban tartották a Kometa Cycling csapatok év eleji bemutatkozását, ahol a csapatok fő támogatójaként a Kométa ügyvezető igazgatója, Giacomo Pedranzini is kifejtette az együttműködés alapjait:

“Nem csak egy új kerékpár csapatról van szó! Ez egy új történet a bátorságról, a változásról és a gondoskodásáról. A változáshoz szükség van “jobb emberekre”, akiknek van elég bátorságuk ahhoz, hogy ez megtörténjen! Csatlakoztunk az Alberto Contador Alapítványhoz, mert mi is ugyanazokat az értékeket valljuk: kemény munka, áldozatkészség és kitartás!

Forrás: Faster Promotion

A Kométa ízletes és egészséges termékeket gyárt elérhető áron. Az étel, a sporttal együtt közvetlen hatással van az egészségünkre, ami a legfontosabb. Ezért felelősséget érzünk, hogy motiváljuk az embereket arra, hogy a megfelelő táplálkozást az aktív életmóddal ötvözzék.

Az Alberto Contador Alapítvánnyal együtt, az „egészségesebb társadalmat” kívánjuk népszerűsíteni, és a változásokat előmozdítani, valami jó dolgot tenni, különösen hangsúlyt fektetve a fiatalabb generációkra!

Forrás: Faster Promotion

Az általunk képviselt „HonestFood” a mezőgazdaság gyökereihez tér vissza, amely az emberi egészségre összpontosít, és tiszteletben tartja az állatjólétet, a környezetet és az élelmiszer-ellátási láncban élő embereket. Például ezért is működünk együtt az Élelmiszer-Bankkal.

Az „HonestFood” koncepció előmozdításáért több konkrét intézkedést tettünk: eltávolítottunk olyan összetevőket, amelyek nem járulnak hozzá termékeink tápértékéhez, beleértve a szója-, glutamát-, laktóz- és tejfehérjét! Az Alberto Contador Alapítvánnyal való együttműködés tiszteletére pedig, 2018-ban termékeink többségében csökkentettük a sótartalmat, mely az agyi stroke megelőzését segítheti.

Speciális megállapodásokat kötöttünk beszállítóinkkal az állatjólét javítása érdekében, mint például az állatok nagyobb életterületének biztosítása, a gyógyszerek és az antibiotikumok használatának csökkentése.

És visszatérve a kerékpározáshoz, felmerült a kérdés: az Alberto Contador Alapítvány milyen módon mozdít elő pozitív változást a kerékpározásban?

Forrás: Faster Promotion

Először 2016 szeptemberében találkoztam Ivan Basso-val, aki ezzel fordult hozzám: „Giacomo, a mi sportágunk haldoklik! Most, hogy befejeztem a szakmai pályafutásomat, arról álmodozom, hogy valamit tenni kell, hogy ennek a sportnak a jövője változzon. Állítsuk vissza az eredeti értékeit és gyakorlatát, és mozdítsuk előre a pozitív társadalmi szerepét.”

Amikor Alberto Contadorral találkoztam a következőt mondta nekem: „Ennek a sportnak változnia kell: a pénz és a technológia megöli, megöli az emberi tényezőt. Tegyük vissza a sportba az emberi faktort. Támaszkodjunk inkább a kerékpárosok ösztöneire, mintsem a technológiára és a számítógépekre!” Szándékuk és álmaik meggyőztek bennünket itt a Kométánál, hogy csatlakozzunk hozzájuk és támogassuk őket! De mit tudunk tenni a változás érdekében?

Inkább a kerékpárosok ösztöneire támaszkodjunk, mintsem a számítógépekre, és állítsuk vissza az emberi tényező fontosságát! Kezdjünk hozzá! Csapatunk lehet az első, aki saját kezdeményezésére nem használ számítógépeket a versenyek alatt! Ha promótálni akarjuk a kerékpározás pozitív társadalmi szerepét, akkor fektessünk még több energiát a „Bicis para la vida!”-ra („Kerékpárral az életért!”).

Forrás: Faster Promotion

Ha meg akarjuk előzni az agyi stroke-ot és szeretnénk elősegíteni egy egészségesebb társadalmat, csökkentsük a sótartalmat minden termékünkben! Ezek a kezdeményezések nem lesznek ingyen. Talán kevesebb versenyt nyerünk, kevesebb szabadidőnk lesz, mert segítünk azoknak, akiknek szükségük van rá, vagy kevesebbet profitálunk, mert minőségibb termékeket gyártunk elfogadható áron, de ezzel hűek maradunk az értékeinkhez, és talán valóban megváltoztatunk valamit.”

Ezekkel a szavakkal zárta Giacomo Pedranzini a Kometa Cycling Team év eleji prezentációját, ahol a csapat azt is bejelentette, hogy néhány hónapon belül, magyar kerékpárosok is csatlakoznak majd a kontinentális alakulathoz.

Forrás: Faster Promotion