Tovább bővít Ukrajnában a Masterplast

Vágólapra másolva!
Újabb 600 ezer eurós beruházást indított el az ukrajnai Sztrijben a Masterplast Csoport, ezzel Ukrajnában a társaság fejlesztéseinek összértéke eléri a kétmillió eurót. A korábban bejelentett EPS hőszigetelőlap-gyártó üzem mellett egy ragasztógyárat is létrehoz a vállalat.
Vágólapra másolva!

Ismét jelentős beruházást indít Ukrajnában a Masterplast Csoport, a társaság 600 ezer eurós fejlesztés keretében ragasztógyárat hoz létre Sztrijben. Az üzemben az EPS homlokzati hőszigetelő rendszerhez készítenek ragasztót és glettelőanyagokat. Az ukrajnai gyár rugalmasan tud alkalmazkodni a piaci igényekhez, az ott üzemelő gépsor ugyanis alkalmas lesz további portermékek - például csemperagasztó vagy aljzatkiegyenlítő - előállítására is.

A Masterplast Csoport korábban bejelentette, hogy 1,4 millió eurós beruházással hőszigetelőlap-gyárat hoz létre az ukrajnai Sztrijben megvásárolt telephelyen. Az újabb bővítéssel a társaság már kétmillió eurónyi fejlesztést valósít meg az országban. "Az előrejelzések szerint Ukrajna homlokzati hőszigetelő piaca komoly növekedés előtt áll, a most zajló beruházások célja, hogy a Masterplast is aktív részese legyen ennek a fellendülésnek, éljünk a kínálkozó piaci lehetőségekkel" - közölte Tibor Dávid, a társaság vezérigazgatója. "Cégünknek már 9 éve van leányvállalata Ukrajnában, stabil partnerhálózattal rendelkezünk az országban, ami kiváló alapot teremt arra, hogy az új üzemekben készülő termékeinket értékesíthessük" - tette hozzá a vezérigazgató.

A helyszín kiválasztásában meghatározó szerepet játszott, hogy logisztikailag optimális megoldást kínáljon. Sztrij a Csap és Kijev közötti főútvonal mellett fekszik, a városból a nyugat-ukrajnai piac hatékonyan kiszolgálható.

Az EPS-gyárban a tervek szerint 2013. júniusában indul meg a termelés, a létesítmény évente 250 ezer köbméternyi hőszigetelő lap legyártására lesz képes. A ragasztógyár várhatóan 2013 júliusában kezd termelni, éves kapacitása 20 ezer tonna lesz. A két üzem összesen 25 embert foglalkoztat majd, de a forgalom felfutásával a létszám megduplázódhat. (OTS)