A kora gyermekkori intervenció lehetőségei

Vágólapra másolva!
 A gyerek születésétől három éves koráig történő fejlesztésének kiemelkedő szerepe van a társadalmi felzárkózás folyamatában - hangsúlyozta Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára "A kora gyermekkori intervenció lehetőségei" című nemzetközi szakmai konferencián.
Vágólapra másolva!

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, hogy nem csak az eltérő, hanem a normál fejlődésű kisgyerekek és szüleik is támogatásra szorulnak azokban az esetekben, amelyeknél a család egyéb hátrányai mellé szociokulturális hátrányok is társulnak. Ezeknek a családoknak segíthetnek a Biztos Kezdet Gyerekházak.

A kormány központi költségvetésből első alkalommal támogatja idén a koragyerekkori esélyteremtésben kulcsfontosságú Biztos Kezdet Gyerekházak működését. A 183 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően az érintett csaknem 600 gyerek és szülei a továbbiakban is látogathatják a településükön lévő intézményeket, mivel azok így 2012. december 31-ig biztonságosan folytathatják munkájukat. A támogatási lehetőséggel azok az önkormányzatok, valamint civil és egyházi fenntartású intézmények élhettek, amelyek korábban már működtettek ilyen gyerekházakat, ám uniós finanszírozásuk lejárt. (Országos Sajtószolgálat)