Tévés állást ajánlanak Szaddám szóvivőjének

Vágólapra másolva!
Mohamed Szaid an-Szahaf volt iraki tájékoztatási miniszter állásajánlatot kapott egy arab tévécsatornától. Szahaf naponta tartott sajtótájékoztatót a háború alatt Bagdadban, hatalmas iraki sikerekről és szörnyű amerikai veszteségekről beszámolva.
Vágólapra másolva!

Szaid an-Szahaf az iraki háború legnépszerűbb Szaddám-párti figurájává vált. A világ számos tévécsatornáján naponta közvetítették megrendült hangon előadott sajtótájékoztatóit Bagdadból. Rendre előadta, hogy az iraki csapatok közel állnak a végső győzelemhez, és az amerikai hadseregre a poklok pokla vár, ha közel merészkedik Bagdadhoz. Többször lehülyézte az amerikaiakat, máskor pedig színpadias meghatottsággal szólt az irakiak és Allah győzelmet jelentő kapcsolatáról.

Szahaf rajongóinak honlapjahttp://www.welovetheiraqiinformationminister.com

Szaid an-Szahaf Bush amerikai elnök kedvence is lett. "Ő az én emberem, nagyszerű volt" - nyilatkozta róla az NBC tévétársaságnak az amerikai elnök. Rajongói honlapot is készítettek neki, "Szeretjük az iraki tájékoztatási minisztert" címen. Itt gúnyos játékossággal elemzik beszédeit.

Forrás: ==
Szaid an-Szahaf itt még Szaddám győzelméről beszél

Szaid an-Szahaf most ismét képernyőre kerülhet. Az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában kaphat munkát, az al-Arabija nevű műholdas tévécsatornánál. A tévénél nem tudják, hol van most a miniszter, ezért felhívásban kérték, lépjen velük kapcsolatba. "Szeretnénk felhasználni tapasztalatait a jelenlegi iraki helyzet és az ország jövőjének elemzéséhez" - nyilatkozta a tévécsatorna egyik munkatársa.

Szaid an-Szahaf nem szerepel az amerikaiak által körözött 55 iraki vezető listáján, tartózkodási helye ismeretlen. A háború utolsó napjaiban egy iráni lap arról írt, hogy felakasztotta magát aznap, amikor az amerikai seregek benyomultak Bagdadba. Később azonban ezt a hírt többször is cáfolták.

A legújabb hírek szerint a háború után az északi Moszul városába ment, majd néhány napja visszatért Bagdadba, ahol nagynénjénél húzta meg magát. Egy kurd szóvivő szerint a kurdok tárgyaltak arról az amerikaiakkal, hogy Moszulban elfogják-e Szahafot, de az amerikaiak nem tartottak rá igényt.

A volt tájékoztatási miniszternek állást ajánló tévének már van egy munkatársa, aki a Szaddám-féle rezsim politikusa volt: Mohamed Alduri volt iraki ENSZ-nagykövet elemzőként dolgozik a tévénél.