Bagdadban letartóztatták Abu Abbaszt

Vágólapra másolva!
Washingtoni bejelentés szerint a szövetséges csapatok Bagdadban elfogták Abu Abbaszt, a radikális Palesztinai Felszabadítási Front vezetőjét.
Vágólapra másolva!
Irak-oldal/irak/index.html

A nem tervezett letartóztatást egy név nélkül nyilatkozó washingtoni tisztviselő jelentette be. Abu Abbasz korábbi nyilatkozataiban szervezete, a Palesztinai Felszabadítási Front Izrael- ellenes öngyilkos akcióit jelentette be. Abbász még hétfő éjszaka került amerikai kézre.

Az összehangolt amerikai akció keretében a PLF több más tagját is elfogták, dokumentumokat és fegyvereket találtak, valamint egy kiképzőközpontot Bagdad közelében, ahol pokolgépek gyártása folyt.

Abu Abbasz csoportját 1985 októberében az Achille Lauro olasz utasszállító hajón elkövetett túszejtés révén ismerte meg a világ, amikor a terroristák megöltek egy zsidó származású amerikai utast. A terroristák három nap múltán, Abbász közvetítése nyomán megadták magukat az egyiptomi hatóságoknak. Olasz-amerikai vita nyomán olasz bíróság elé kerültek,de Abbászt végül elengedték, mivel az olasz hatóság nem találta elegendőnek az ellene felhozott bizonyítékokat. Később mégis körözést adtak ki ellene Olaszországban, majd távollétében többszörös életfogytiglanra ítélték.