Megadta magát Szaddám Huszein tanácsadója

Vágólapra másolva!
Önként jelentkezett az amerikaiak bagdadi parancsnokságán szombaton az iraki elnök tudományos tanácsadója. Amir al-Szaadi tábornok nem szolgált információval Szaddám Huszein sorsáról, vagy hollétéről.
Vágólapra másolva!

Megadta magát Bagdadban az amerikai erőknek Amir al-Szaadi tábornok, Szaddám Huszein iraki elnök tudományos tanácsadója. A tábornok Szaddám Huszein legközelebbi munkatársai közé tartozott. A hírről a CNN számolt be, a jelentés szerint a férfi önként jelentkezett az amerikaiak bagdadi parancsnokságán.

A ZDF német televízió bagdadi tudósítójának nyilatkozó Amir al-Szaadi azt mondta, hogy fogalma sincs az iraki elnök tartózkodási helyéről, de arról sem, hogy Szaddám Huszein egyáltalán életben van-e. Hozzátette, hogy Iraknak nincsenek tömegpusztító fegyverei. A tábornok ragaszkodott hozzá, hogy őrizetbe vételekor jelen legyen a televíziós stáb.

Irak-oldal/irak/index.html

Amir al-Szaadi az egyik legismertebb iraki politikus nyugaton, iraki részről ő tartotta a kapcsolatot az ENSZ fegyverzetellenőreivel. A leginkább keresett 55 iraki vezető között volt, akiket mindenáron, “élve vagy halva” kézre akarnak keríteni az amerikaiak.