Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

55 iraki vezetőt keresnek a szövetségesek

Vágólapra másolva!
Az amerikai-brit csapatok megkezdték az iraki felső vezetés tagjainak felkutatását. A szövetségesek kisméretű kártyákat osztanak szét Irakban a legveszélyesebbnek és legfontosabbnak tartott 55 iraki vezető arcképével.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irak

Egy 55 névből álló listát állítottak össze a szövetségesek. A felsorolásban a Szaddám-rendszer legfontosabb vezetői szerepelnek, akiket az amerikai-brit katonák üldöznek. Ezt Vincent Brooks amerikai tábornok jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. A tábornok a szövetségesek katari parancsnokságán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a listán szereplő irakiakat akár élve, akár holtan, de meg kell találniuk.

A tábornok beszámolt arról, hogy az iraki vezetés egyes tagjai az amerikai hadsereg információi szerint már megpróbálták elhagyni Irakot. Egyúttal azt is közölte, hogy ellenőrzik a Szíria felé vezető útvonalakat. A szövetséges csapatok arcképekkel ellátott kisméretű kártyákat osztanak szét az országban, hogy az embereknek segítsenek felismerni a legveszélyesebbnek és legfontosabbnak tartott iraki vezetőket.

Tommy Franks, a szövetséges csapatok parancsnoka pénteki afganisztáni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az iraki vezetők vagy meghaltak, vagy menekülnek. Hozzátette: Szaddám és az iraki vezetők keresését tovább folytatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről