Halálos ideggázt találtak Közép-Irakban

Vágólapra másolva!
Amerikai fegyverszakértők valószínűleg halálos ideggázt találtak egy közép-iraki raktárban - jelentette a Reuters. A brit hírügynökség szerint az első vizsgálatok igazolták a szakértők feltételezését.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Amerikai biológiai- és vegyifegyver-szakértők valószínűleg tömegpusztító fegyvereket találtak egy közép-iraki raktárban - jelentette a Reuters amerikai katonai forrásokra hivatkozva. A brit hírügynökség információi szerint a raktárban halálos ideggázt, szarint találtak. Az iraki vezetést korábban azzal vádolták, hogy az 1980-as években ilyen mérgező gázt vetett be az ország északi részén élő kurdok ellen.

Érzékelőink jeleztek valamit - mondta Ros Coffman, az amerikai 3. gyalogoshadoszály őrnagya a raktár felfedezéséről. Hozzátette: szakértőink vélhetően tömegpusztító fegyverek tárolására használt raktárat találtak. Utalt ugyanakkor arra, hogy egyelőre még csak az első eredmények érkeztek meg a telep átvizsgálásáról. A feltételezett raktár a Reuters szerint a közép-iraki Hindíja várostól délre található. Irak korábban tagadta, hogy tömegpusztító fegyverekkel rendelkezne.