Bevetették az iraki ellenzéki katonákat

Vágólapra másolva!
A szövetségesek már bevetették az iraki ellenzék legjelentősebb szervezete, az Iraki Nemzeti Kongresszus által küldött harcosokat Irakban. Brit lapértesülések szerint az ellenzéki csapatok Násziríjánál harcolnak.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Peter Pace tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának helyettes elnöke szerint már bevetették az iraki ellenzék első csapatait - jelentette a The Sunday Times. A brit napilap egyik riportere hétfőn a CNN amerikai hírtelevízióban arról számolt be, hogy az Iraki Nemzeti Kongresszus első zászlóalja már harcol a közép-iraki Násziríja város közelében. "Minden éjjel iraki ellenzéki katonák százai érkeznek repülőgépeken Irakba, de az amerikai hadsereg először megvizsgálja harcképességüket" - mondta a brit lap tudósítója.