Aknavetőkkel támadtak irakiak egy amerikai konvojra

Vágólapra másolva!
Egy amerikai katona meghalt, egy másik pedig megsebesült, amikor iraki fegyveresek rajtaütöttek egy szövetséges konvojon Bagdad határában. Az irakiak aknavetőkkel és rakétákkal támadtak az amerikaiakra.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Iraki fegyveresek vasárnap vakmerő rajtaütést hajtottak végre egy amerikai katonai konvojon: aknavetőkkel és rakétákkal megöltek egy amerikai katonát, egy másikat pedig megsebesítettek Bagdad északnyugati határában. A Reuters által név nélkül idézett amerikai katonai források elismerték a rajtaütés tényét, közlésük szerint a dél felől érkező katonai oszlopot aknavetőkből és rakétavetőkből támadták meg váratlanul az irakiak. Más részletekről egyelőre nem tudott beszámolni a brit hírügynökség.