Szövetséges kézen a Medina hadosztály központja

Vágólapra másolva!
Az amerikai csapatok elfoglalták a Köztársasági Gárda Medina hadosztályának főhadiszállását - jelentette a Reuters. A katonai bázis valahol Bagdad közelében található, arról azonban nem számoltak be, hogy pontosan hol található. A főhadiszállás környékén nagy mennyiségű fegyverre és harci járművekre bukkantak az amerikai katonák.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Az iraki főváros központja felé nyomuló amerikai erők elfoglalták és átkutatták az iraki elit csapatok, a Köztársasági Gárda Medina hadosztályának főhadiszállását - jelentette a Reuters amerikai katonai forrásokra hivatkozva.

A jelentések szerint a parancsnokság közelében negy mennyiségű fegyvert, harci járművet és sok üresen hagyott lőállást találtak az amerikai katonák. A tankokat megsemmisítették. Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó katonai tisztviselők azt mondták, hogy a bázis elhagyása az iraki védelmi elképzelések tökéletes összeomlásának a jele.

A brit hírügynökség tudósítója úgy értesült, hogy a főhadiszállást, átvizsgálása után felgyújtják. Azt pontosan nem közölték, hogy a parancsnokság pontosan hol található. A Medina hadosztály az iraki elit csapatok, a Köztársasági Gárda egyik legerősebb egysége.