Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Amerikai katonák közé hajtott egy teherautó

Vágólapra másolva!
Amerikai katonák közé hajtott egy teherautó egy észak-kuvaiti katonai támaszponton vasárnap délután. A jelentések 15 sérültről számoltak be. A teherautó sofőrjét lelőtték. Az egyiptomi férfit jelenleg egy katonai kórházban ápolják.
Vágólapra másolva!
Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlAz [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Amerikai katonák közé hajtott egy teherautó vasárnap egy észak-kuvaiti támaszponton - jelentette a BBC amerikai katonai forrásokra hivatkozva. A brit hírtelevízió 15 sérültről tett jelentést. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az akció szándékos merénylet, vagy véletlen baleset volt-e.

Egy névtelenséget kérő kuvaiti belügyi tisztviselő az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, hogy a gázoló a táborban dolgozó négy egyiptomi villanyszerelő egyike volt, és vélhetően szándékosan hajtott neki a katonáknak. A Kuvaitban lévő amerikai intézmények gyakran alkalmaznak szigorú ellenőrzésen átesett harmadik országbeli állampolgárokat, mivel Kuvaitban a munkavállalók több mint fele külföldi.

Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió jelentése szerint lövéseket lehetett hallani a táborban, mielőtt a teherautó a katonák közé hajtott, így elképzelhető, hogy szándékos merénylet történt. Az eset után mentőautók érkeztek a táborba.

Tommy Franks tábornok, az Irakban harcoló szövetséges csapatok parancsnoka vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy vizsgálatot indítanak az esettel kapcsolatban.

Szombaton öngyilkos merényletet követtek el amerikai ketonák ellen Nedzsef közelében. Szaddám Huszein iraki elnök vasárnap bejelentette, hogy a közeljövőben több öngyilkos akcióra számíthatnak a szövetséges csapatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről