4000 önkéntes öngyilkos merénylő érkezett Irakba

Vágólapra másolva!
Több mint négyezer arab önkéntes érkezett már Irakba, akik készek mártírhalált halni a szövetségesek legyőzése érdekében - közölte egy iraki tábornok vasárnapi sajtótájékoztatóján Bagdadban.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Hazi ar-Ravi tábornok, az iraki hadsereg szóvivője vasárnapi bejelentése szerint több mint 4000 arab önkéntes érkezett Irakba, akik hajlandóak öngyilkos merényleteket elkövetni a szövetségesek ellen. A tábornok kijelentette, hogy irakiak és külföldi arab önkéntesek fognak még öngyilkos merényleteket elkövetni a szövetséges katonák ellen.

Ar-Ravi elmondta: kivétel nélkül, minden arab országból érkeztek már önkéntesek Irakba, hogy Bagdad oldalán harcoljanak. Ezek az önkéntesek "megesküdtek arra, hogy nem térnek vissza hazájukba, sőt kérték, hogy mártírhaláluk után Irakban temessék el őket" - állította a tábornok. Leszögezte, hogy minden muzulmánnak vallási kötelessége segíteni Irakot.

Ar-Ravi továbbá azt állította, hogy a Nedzsef város mellett szombaton elkövetett pokolgépes öngyilkos merényletben 11 amerikai katona halt meg, nem pedig csak négy, ahogy az amerikai illetékesek jelentették.