Terrortámadás készült amerikai érdekeltségek ellen

Vágólapra másolva!
Robbantásos merényleket terveztek az iraki titkosszolgálat által megbízott ügynökök amerikai intézmények ellen két országban. Több embert őrizetbe vettek az ügyel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A CNN szerint az Egyesült Államok külföldön meghiúsította iraki titkosszolgálati személyek terrorista összeesküvését. Az iraki titkosszolgálat tagjai a tévéállomás szerint robbantásos merényleket terveztek amerikai intézmények ellen két országban. A CNN közölte, hogy több személyt őrizetbe vettek.

Az amerikai kormány egyik tisztségviselője szerint két iraki, úgynevezett alvó sejtről van szó, amelyek amerikai érdekeltségek ellen terveztek támadásokat. A szóban forgó csoportok hagyományos robbanóanyagot vetettek volna be, s nem vegyi vagy biológiai fegyvert.

Az idézett tisztviselő megerősítette, hogy mindkét alvó sejt - mint fogalmazott - utasításokra várt, s meg is kapták az utasításokat. Mind a két csoportot sikerült felgöngyölíteni, az egyiket az öböl térségében. Azt azonban nem volt hajlandó közölni, hogy a két csoport mely országokban tevékenykedett.