Szaddám csapásokra bíztatja elit egységét

Vágólapra másolva!
Újabb felhívással fordult Szaddám Huszein iraki elnök katonáihoz. Ezúttal a Fidájín Szaddám milícia tagjait szólította fel arra, hogy országszerte mérjenek csapást az amerikaiakra és britekre. A milíciát Szaddám legidősebb fia felügyeli, a hadtestnek tízezer katona a tagja.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://origo.hu/irakFriss hírek SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Szaddám Huszein iraki elnök kedden arra szólította fel a Fidájín Szaddám milícia harcosait, hogy Irak szerte mérjenek csapást az amerikai-brit erőkre. Üzenetét a bagdadi televízióban Muhammad Szaid asz-Szahaf iraki tájékoztatási miniszter olvasta fel. Saddám Huszein iraki elnök még jobban bízik ebben a szervezetben, mint a Köztársasági Gárda elitalakulatban. A milícia parancsnokai Szaddám Huszein legidősebb fiának, Udajnak tartoznak számot adni tevékenységükről. A hadtest kötelékéhez több tízezer katona tartozik.

Szaddám Huszein korábban felszólította országának törzseit is, hogy szálljanak szembe az amerikai-angol fegyveres erőkkel. A felhívást az állami televízióban egy bemondó olvasta fel. "Az ellenség megtámadta földeteket, és most törzseitek és családjaitok ellen követ el erőszakot. Harcoljatok az ellenség ellen, akárhol is van, anélkül, hogy támadási parancsra várnátok a katonai vezetőktől" - hívta fel Szaddám a törzsi vezetőket.

"Ha bármi kárt okoztok nekik, mindegy, milyen keveset, menekülni fognak. Ne várjatok rendeleteinkre. Csak harcoljatok ellenük. Mindnyájan katonai vezetők vagytok" - idézi tovább az iraki elnök szavait a Reuters. Szaddám azt javasolta a törzseknek, hogy kis csoportokban harcoljanak, az ellenség frontvonalaira és utóvédcsapataira mérjenek csapásokat, hogy azok megtorpanjanak, ha pedig megálltak, támadják meg őket.