Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Iraki elitkatonákkal végeztek ausztrálok

Vágólapra másolva!
Ausztrál speciális egységek megrohamoztak két iraki parancsnoki központot, ahol végeztek több vezető katonával is. A megsemmisített központokból a ballisztikus rakétarendszert, illetve az iraki különleges egységeket irányították.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Egy 500 fős ausztrál speciális egység megrohamozott két iraki parancsnoki központot, és végzett több katonai vezetővel is. A hírről a Press Association hírügynökség számolt be, az azonban egyelőre nem ismert, hogy az akció pontosan hol történt. Az egység részéről csak annyit közöltek, hogy valahol az ország belső részében hajtották végre az akciókat. A megsemmisített parancsnoki központokból a ballisztikus rakétarendszert, illetve az iraki különleges egységeket irányították.

Az ausztrál speciális egység korábban összecsapott az iraki Különleges Biztonsági Egység tagjaival is. Ausztrál részről mintegy 2000 katona vesz részt az iraki háborúban, Solymász fedőnéven.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről