Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Civilek is lőnek a szövetségesekre

Vágólapra másolva!
Bászra környékén a Black Watch skót ezred katonáit egész vasárnap tűz alatt tartották civilek, akik géppuskákkal, golyószórókkal, sőt vállról indítható rakétákkal támadtak. A szövetségesek az eset után kijelentették, hogy minden olyan irakit célpontnak tekintenek, aki a szövetségesek katonáira támad fegyverrel.
Vágólapra másolva!

Bászra közelében tüzet nyitottak egy skót alakulatra civil ruhás irakiak. Brit parancsnokok elmondták, hogy mindez azért fordulhat elő, mert az előrenyomuló amerikai és brit erők elől menekülő iraki katonák maguk mögött hagyják fegyvereiket és a katonai felszereléseket. A szövetséges csapatok védelmi állásokba telepített harckocsikat, az út mentén páncélozott szállító járműveket és tüzérségi lövedékeket találtak.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A polgári lakosság pedig mindenre ráteszi a kezét, amit csak talál. "Mindenhol rejtegetnek fegyvereket, és úgy tűnik, hogy minden iraki civilnek megvan a maga kis fegyverkészlete" - mondta el Dougie Hay őrnagy.

Hay őrnagy ugyanakkor leszögezte: függetlenül attól, hogy civil ruhát vagy egyenruhát visel-e, minden olyan irakit célpontnak fognak tekinteni, aki brit katonákra támad fegyverrel. Háborúban állunk, és tüzelni fogunk arra, aki ránk lő - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről