Libanoni milliárdos veszi meg a budapesti Intercontinentalt

Vágólapra másolva!
Az amerikai Morgan Stanley bankház tulajdonából egy Monacóban élő libanoni üzletemberhez kerül más európai hotelek mellett a budapesti Intercontinental is. A szálloda üzemeltetését várhatóan nem érinti az ügylet.
Vágólapra másolva!

A Morgan Stanley ingatlanalapja (MSREF) mintegy 450 millió euróért eladott hét európai szállodát, köztük a budapesti Intercontinentalt - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a PropertyEU nemzetközi ingatlanos szakportál. A fővárosi hotelnél kérdésünkre informálisan megerősítették az értesülést, és későbbre hivatalos reagálást is ígértek.

A PropertyEU cikke szerint a vevő egy libanoni üzletember, Toufic Aboukhater. Az interneten fellelhető információk szerint Aboukhater Monte-Carlóban él, 2003 óra monacói állampolgár, vállalatcsoportja is Monaco Group néven ismert. Korábban több londoni luxushotel is a tulajdonában volt, most a budapesti mellett az amszterdami, bécsi, frankfurti, madridi és római Intercontinentalt, valamint a cannes-i Carltont veszi meg.

A cikk szerint az InterContinental lánc üzemeltetési és márkaszerződését nem érinti a következő két hét során véglegesítendő tranzakció. Megkerestük a Morgan Stanley londoni irodáját, ahol közölték, nem kommentálják az ügyet.