Egyszerre nyitott külföldi plázát a Futureál és a TriGránit

Vágólapra másolva!
Két magyarországi ingatlanfejlesztő adott át egyszerre új bevásárlóközpontot Romániában, illetve Horvátországban. Futó Gábor Nagybányán a Futureál, Demján Sándor Zágrábban a TriGránit fejlesztését nyitotta meg.
Vágólapra másolva!

A Futó család érdekeltségébe tartozó Futureál csoport Nagybányán építette fel a Gold Plazát, Románia északnyugati régiójának első modern bevásárló- és szórakoztató központját. A 30 ezer négyzetméteres létesítmény azon kevés bevásárlóközpontok egyike Romániában, melyeket a gazdasági válság elmélyülése után fejeztek be.

A háromszintes plázában hangsúlyos szerepet kaptak a divatüzletek, az első emeletet majdnem teljes egészében elfoglalják. A bevásárlóközpont egyik mágnesbérlője a Cora hipermarketlánc. Futó Gábor, a cégcsoport vezetője elismerte, a lakosság mozizási igényei előtt hajoltak meg, amikor - az eredeti tervektől eltérve - végül hat mozitermet is beépítettek.

Az erdélyi avató ünnepséggel egy időben jelentették be, hogy péntektől fogadja első látogatóit Zágráb új bevásárlóközpontja, az Arena Centar, melyet a Demján Sándor-féle TriGránit fejlesztett. A 60 ezer négyzetméter alapterületű központ a TriGránit korábbi projektje, a sportcsarnok szomszédságában kapott helyet.

Az Arena Centarban a nyitás napjáig az üzletek 95 százalékát már bérbeadták. A mintegy 200 bérlő 20 százaléka először lép a horvát piacra, köztük a Gap amerikai ruházati cég. Az InterSpar itt alakította ki a legnagyobb horvátországi üzletét.

Demján Sándor közölte, egy-másfél év múlva várhatóan folytatják a környéken a fejlesztést: 400 ezer négyzetméternyi irodát és lakásokat, valamint egy kongresszusi központot terveznek.