Bosch Termotechnika, a megújult "energiaforrás"

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mindenki olyan otthonra vágyik, amely biztosítja számára a nyugalmat, a kényelmet, a biztonságot. Hosszas tervezgetés előzi meg az otthon kialakítását, berendezését, képzeletben már elnyújtózunk a kanapén és mosolyogva gondolunk azokra az elmúlt időkre, amikor még bosszúsan tekintettünk a magas gáz- vagy villanyszámlára.

Sokszor bele sem gondoltunk, hogy a háztartásokban elhasznált energia mintegy 70 százaléka a fűtésre, 10 százaléka pedig a melegvíz-készítésre kerül felhasználásra, az ezzel együtt járó környezetszennyezésről nem is beszélve. Most már azonban tudjuk, hogy ezen könnyen lehet változtatni.

Mindenki szeretne kevesebbet fizetni a felhasznált energiáért, olcsóbbá tenni a fűtést és melegvíz-készítést, de elgondolkodtak már azon, hogy az a legolcsóbb energia, amit fel sem használunk? Azonban, ha nem használunk fel energiát, akkor hogyan lesz melegvíz pl. a tusoláshoz?

Nos, erre a kérdésre a Bosch csoporthoz tartozó Bosch Termotechnika már megtalálta a választ. A hazai piacon eddig Junkers márkanéven forgalmazott kazánok, vízmelegítők, napkollektoros rendszerek mostantól Bosch néven kerülnek forgalomba. A cég több mint 80 év tapasztalattal rendelkezik a fűtéstechnika területén, így természetes, hogy szinte naponta jelentkezik újabb és újabb, a költségmegtakarítást is szem előtt tartó, világszínvonalú termékeivel.

A Bosch Termotechnika célja az, hogy energiatakarékosan és környezetbarát módon gondoskodjon a lakások komfortos beltéri klímájáról és a melegvízről. A napkollektorokkal a napenergiát, mint megújuló energiaforrást tudjuk hasznosítani és ezáltal biztosíthatjuk a fent említett tusoláshoz szükséges energiát. A rendszerként működő, összehangolt szabályozásnak köszönhetően a korszerű és takarékos kondenzációs kazánok remekül együttműködnek a napkollektorokkal.

Forrás: Bosch

A szabadalmaztatott szabályozási eljárás lényege, hogy a kazán működését a napkollektorokkal elérhető szolár nyereség optimális módon befolyásolja, így további energia-megtakarítás érhető el. A napkollektorok révén részesülhetünk abból a mérhetetlenül gazdag energiaforrásból, amelyet a Nap nyújt számunkra.

Egyre elterjedtebbek a nagy melegvíz-igényű fürdőszobai berendezések, mint pl. sarokkádak, zuhanypanelek. Ezeknek a berendezéseknek a működéséhez percenként akár több tíz liter melegvízre is szükség lehet. A Nap által sugárzott energiát hővé alakító napkollektorok nagymértékben hozzájárulhatnak a melegvíz-készítési vagy akár a fűtési költségek csökkentéséhez. A termékválasztékban minden bizonnyal megtaláljuk az Ön igényeinek legjobban megfelelő összeállítást is, legyen az egy egyszerű használati melegvíz rásegítés vagy akár egy fűtésrásegítéssel kombinált, összetett rendszer.

A napkollektorok elhelyezésére számos megoldást nyújtunk az egyszerűen kivitelezhető tetőre szerelt változattól, a homlokzaton való elhelyezésen keresztül, a kiemelten esztétikus, tetősíkba integrált beépítésig. A magas minőségű Bosch termékekkel megéri számolni. A hosszú élettartamot biztosító technológia már évtizedek óta bizonyít, így nem kérdés a rendszer élettartamon belüli megtérülése. A megtérülési időt jelentősen rövidíthetik azok a pályázatok is, amelyek a megújuló energiafelhasználást célozzák. De ne csak szigorúan az anyagiak kerüljenek előtérbe, amikor napkollektorok alkalmazását fontolgatjuk.

Forrás: Bosch

Gondoljunk a gyermekeinkre, az unokáinkra, a jövő generációjára, hiszen példát kell mutatnunk a környezettudatos gondolkodásban is. További megfontolandó kérdés a termék mellé nyújtott szolgáltatás. A Bosch nem csupán termékeket árul, hanem megoldást az Önök igényeire szabottan. Megfelelő műszaki tanácsadás, kivitelezői- és szervizháttér nélkül mit sem ér magában a termék. 2009. január 1-től új építés esetén energia-tanúsítványt kell készíttetni.

Az energiafelhasználás szerint a tanúsítvány egy skálán energetikai osztályokba sorolja az ingatlanokat. A skála a leghatékonyabb "A+" kategóriától a legkedvezőtlenebb "I" kategóriáig osztályoz. A fent bemutatott Bosch napkollektoros rendszer telepítésével segítheti a legmagasabb besorolás elérését! És most álljunk fel képzeletbeli kanapénkról, sétáljunk ki a házból, szippantsunk bele a tiszta, illatos tavaszi levegőbe, csodáljuk meg a kékesen fénylő napkollektorunkat és legyünk rá büszkék. Mi már tettünk valamit a jövőért.

Robert Bosch Kft., Termotechnika üzletág

1103 Budapest, Gyömrői út 120.

Információs vonal: 06/1-470-4747

www.bosch-climate.hu

www.bosch.hu