Megszabadul a CIB a lakáshitelügynököktől

Vágólapra másolva!
Stratégiát vált a CIB Bank, a jövőben az ingatlanhitelezésben nem veszi igénybe külső közvetítők szolgáltatásait. Az általuk hozott hitelek az átlagosnál jóval gyakrabban dőltek be.
Vágólapra másolva!

Új alapokra állítja az ingatlanhitelezést a CIB Bank, kiiktatva az ügynökhálózatot - jelentette be Lamboy Judit, a pénzintézet lakossági üzletágának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A CIB korábbi ingatlanhiteleinek közel 60 százalékát hozó ügynököknek átlagosan 1,5 százalékos ügynöki jutalékot kellett fizetni. A bank azonban nem emiatt döntött így, a lépés stratégiaváltás - mondta Lamboy Judit. Hozzátette, az ügynöki hálózat által hozott szerződések körében jóval magasabb arányú a nemfizetés, mint az összes hitel között - pedig tavaly a bank teljes lakossági jelzáloghitel-portfóliójában megkétszereződött a 90 napon túl nem fizető adósok száma.

A CIB április 19-től hároméves, fix kamatozású forintalapú ingatlanhitelt kínál 8,54 százalékos, már az új számítást figyelembe vevő teljes hiteldíjmutatóval, a kamat 7,7 százalék - ismertette a lakossági üzletág vezetője.