Tervezzen stílusos burkolatot

Vágólapra másolva!
Amikor már többre vágyunk egy időtálló burkolat kialakításánál, és szeretnénk általa egy életérzést, életformát is tükrözni, a burkolólapok széles választékából, színek és formák ötletes variációjával bármilyen stílust otthonunkba varázsolhatunk.
Vágólapra másolva!

De mindezt nem is olyan egyszerű elkezdeni! Hogyan alakíthatjuk ki a stílus és harmónia ötvözésével saját romantikus, mediterrán, klasszikus vagy minimalista burkolatunkat?

Mindenekelőtt fontos azt tudni, hogy a színek és a díszítő elemek a hangulatteremtés fontos eszközei. A megfelelő szín kiválasztása személyiségünk kifejezője is egyben. Válasszunk olyan stílust, amelyben jól érezzük magunkat, hiszen a burkolat hosszú távon válik otthonunk részévé. A legnépszerűbb nemzetközi burkolólap trendeket a piacvezető Zalakerámia Zrt. 2009-es termékkínálatával képviseli.

Romantikus

Nem egy ódivatú stílusról beszélünk, a 21. században a romantikus stílusban a modern formatervezés és a légiesség együtt jár. Könnyedségével, és a részletekre fordított igényességével - mintha csak egy virágcsokor inspirálta volna - az örök tavasz és nyár jelenik meg otthonunkban. A mozaiktól egészen az óriási lapokig terjedően valamennyi formátum jó alapja lehet a burkolatnak.

Forrás: Zalakerámia

A tisztaságot, az ártatlanságot, már nem csak fehér és pasztell árnyalatokkal, hanem az egy termékcsaládon belüli színek együttes használatával létrehozott színes világ is tükrözheti.

Forrás: Zalakerámia

A lapok egyszerű, tiszta fényes felülete és a finom kidolgozású, legtöbbször organikus motívumú dekorelemeinek összhatása még jobban kiemeli a burkolat szépségét.

Mediterrán

A délies stílus színvilágában és karakteres megjelenésében központi helyet foglal el a kő, a fa, az agyag, és minden, ami a földhöz kapcsolódik. A természet és a természetesség követőinek stílusa.

Forrás: Zalakerámia

A márvány vagy az ónix imitációját éppúgy megtaláljuk a kínálatban, mint a különböző kőhatású lapokat, melyek árnyalatukban, méretükben, dekorelemeivel látványban és használati értékében is felveszik a versenyt eme nemes anyagokkal.

Forrás: Zalakerámia

A mázas gres lapok pedig kiválóan idézik a tégla és cotto ( mázatlan cserép) színeit, formáit. A természet ihlette, meleg árnyalatú burkolólapokat akár a teraszon, akár a beltérben alkalmazzuk, egységes, meghitt, barátságos hangulatot alakíthatunk ki.

Klasszikus

Az időtlen, örök elegancia stílusa, kifinomult és hibátlan. Színeiben rendkívüli kínálatot találunk, a világos árnyalatok közül éppúgy választhatunk, mint a nemzetközi divat diktálta sötétebb árnyalatokból, mint a dohány, a füst, és az antracit.

Forrás: Zalakerámia

A burkolat minden eleme fontos, ezért ne legyen túl kirívó az anyaghasználat, cél, hogy az összhatás nyugodt és letisztult legyen. Dekorálási lehetőségei az elegánsan megcsillanó felületek, látványos motívumok, valamint az arany, ezüst, és bronz fényű kiegészítők.

Forrás: Zalakerámia


A stílus választéka lehetővé teszi a kül- és belterek burkolatának összhangját, és egyazon termékcsalád megjelenését különböző méretű és elosztású helyiségekben is.

Minimalista

Temperamentumos, nagyvárosi, tágas otthon hatását kelti, középpontjában geometrikus formák és szimmetrikus lakberendezési megoldások állnak. Az egyre elterjedtebb nagyformátumú lapok ma már a nappalik burkolataként is megjelennek, alkalmazásával a kevesebb osztás miatt nagyvonalú terek képezhetők.

Forrás: Zalakerámia

Népszerűek a fekete-fehér lapok, melyek a hűvös elegancia megtestesítői, de a választékban megtalálhatóak a meleg tónusú színpárok, melyekkel - egy-egy hangsúlyos dekorelemmel alkalmazva - lágyíthatjuk a teret.

Forrás: Zalakerámia

Egyúttal a luxus megtestesítője is, ezért high-tech környezetbe illik leginkább. A dekorelemek széles választékban rátalálhatunk a glamour-hatású, csillogó pencilekre, az extravagáns megjelenésű üveggranulátumra, és metálpaszta képezte különleges felületű középdekorokra, melyek minden tekintetet magukra vonnak.

Válaszolja meg a kérdéseket. Amennyiben helyes válaszokat adott és regisztrációnál kitöltötte adatait, az Ön jutalma a Zalakarámia Zrt. limitált kiadványa: Stílustár 2009 címmel, amely nem más, mint a 4 stílusra megtervezett enteriőrök tárháza. Segítségével nemcsak egyszerűbbé válik a kiválasztás, hanem rengeteg burkolási ötletet is nyújt. Kérjük, a regisztrációnál jelölje be, hogy a kiadványt CD-n vagy nyomtatott formában kéri.

Amíg a küldemény megérkezik, rengeteg hasznos információt és burkolási ötletet talál a Zalakerámia Zrt. weboldalán.