Bajnai: Figyelembe veszik a kispénzűeket az ingatlanadónál

Vágólapra másolva!
Figyelembe vennék az alacsony jövedelműek helyzetét a tervezett ingatlanadó bevezetése során - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. Akinek nagyobb értékű ingatlana van, annak többet kell fizetnie, de lesz méltányosság például a nyugdíjasokra vonatkozóan.  
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon miniszterelnök azt kérte a pénzügyminisztertől, hogy olyan ingatlanadó koncepció készüljön, amely az alacsony jövedelműeknél nem jár jelentős többletterheléssel, és legyen benne lehetőség a méltányosságra.

Bajnai a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azt mondta, hogy figyelembe vennék például a nyugdíjasok speciális helyzetét. A tervezett adó az átlagos, méltányolható méretű ingatlanoknál nem jelent majd többletterhelést, hiszen most is többféle ilyen típusú adó van, de ha valakinek nagyobb értékű ingatlana van, annak többet kell fizetnie - fogalmazott a kormányfő, és hozzátette: azért foglalkoznak kiemelten az ingatlanadóval, mert az a legmegfoghatóbb vagyon. Bajnai Gordon szerint az ingatlanadóból már a kezdetekkor is több tízmilliárd forint bevétel fog származni.