Vágólapra másolva!
Szándéknyilatkozatot írt alá Győr polgármestere és a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön arról, hogy a város és a cég együtt dolgozza ki a vállalat egykori vasútijármű-telephelyének fejlesztési koncepcióját.
Vágólapra másolva!

Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója az aláíráshoz kapcsolódó tájékoztatón elmondta: a közös városfejlesztési lehetőségeket feltáró munka egy 41 hektáros területet érint.

Közölte: törekvésük, hogy a Rába hozzájáruljon a modern város megteremtéséhez, és ehhez az önkormányzattal együtt válasszák ki a legkedvezőbb változatot a fejlesztési lehetőségek közül. A vállalat az értékesítésből származó összeget alaptevékenységére kívánja fordítani.

Borkai Zsolt polgármester annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a fejlesztési irányt közösen határozzák meg. Olyan koncepciót akarnak kialakítani, amely mindkét fél szempontjait figyelembe veszi, és harmonizálja az integrált városfejlesztési stratégiát a Rába ingatlankoncepciójával.

A polgármester egy újságírói kérdésre közölte: jónak tartaná, ha szolgáltatóközpont jönne létre az érintett területen, illetve olyan ingatlanfejlesztést látna célszerűnek, amely fehérgalléros munkahelyeket létesít.

A Rába Nyrt. tulajdonában lévő, a belvároshoz közeli terület szabaddá, valamint a rehabilitáció után értékesíthetővé vált, ugyanis a cég egy helyre vonta össze győri gyártó tevékenységét.

A több mint 50 hektárból hat hektáron bevásárlóközpont létesül 25 milliárd forintos beruházással. 2,6 hektáron összesen 350 lakás kap helyet, közel 150 lakás már elkészült, több mint 70 százalékuk már gazdára talált. Kétszázhat lakást áprilisban ad át az Engel ingatlanfejlesztő csoport

A lakásprojekt becsült beruházási összege hétmilliárd forint - mondta el Pintér István elnök-vezérigazgató. A közös ingatlanfejlesztési koncepciót a tervek szerint az év végéig dolgozza ki az erre a célra létrejövő munkacsoport.