Tagadja a BKV zuglói irodaháza eladását

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A BKV-nak jogilag nincsen eladási kötelezettsége a XIV. kerületi Stadionok irodaházra, ráadásul az ingatlanberuházóval kötött együttműködési megállapodás nem tartalmazott összeget, az érvényessége pedig 2008 októberében lejárt - közölte a fővárosi közlekedési cég kedden az MTI-vel.

A BKV hat szakszervezete hétfőn tett hűtlen kezelés miatt feljelentést, mert azt sejtik, hogy az említett, a Hungária körút és a Kerepesi út sarkán lévő ingatlant jóval a valós értékén alul akarták eladni az irodaházban már tulajdonosi hányaddal rendelkező Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. A VII. kerületi rendőrkapitányság már elrendelte a nyomozást az ügyben.

A bőven felülépíthető épület nagyon értékes: nagy forgalmú közlekedési csomópontban, az irodaházakkal egyre inkább beépülő Hungária-gyűrű egyik legjobb helyén áll. Vele szemben nemrég húzták fel az Aréna Corner irodaházat, az OTP Ingatlan pedig a körút másik oldalán építi a Hungária Centert. Közleményében a BKV is elismeri, hogy "a terület komplex fejlesztése érdekében szükséges a magántőke bevonása".