Újabb irodaház a Könyves Kálmán körúton

Vágólapra másolva!
Nagyszabású fejlesztésbe kezdett a korábban Wallis Ingatlan néven ismert Wing Zrt. Az irodai, logisztikai és kereskedelmi beruházásokban érdekelt vállalat a Hungária és Könyves Kálmán körút kialakulóban lévő irodafolyosóján építi meg a környezettudatos szemlélettel tervezett K3 Irodaházat.
Vágólapra másolva!

A Népliget és a Planetárium tőszomszédságában rövidesen megkezdi építési munkálatait legújabb nagyberuházásán a Wing Zrt. - áll a társaságnak az [origo]-hoz eljuttatott közleményében. A Könyves Kálmán körút, a Benyovszky Móric és a Reguly Antal utca által határolt telket még 2007-ben a vásárolta meg a fejlesztő.

Az Ybl-díjas Lukács és Vikár Építészstúdió által tervezett K3 Irodaház Budapest legnagyobb parkjára, a Népligetre néz majd. A 16 ezer négyzetméteren elhelyezkedő komplexum négy tornyát tengelyszerűen köti össze a központi épület, a terek a fejlesztő ígérete szerint nagyobb és kisebb cégek számára is alkalmasak lesznek.

A fenntartható fejlődés jegyében a beruházó napelemes cellákat is elhelyez az K3-ra, amelyekkel az egész épületegyüttes melegvízellátása biztosítható lesz. Hasonló módon környezetbarát szemléletű megoldás az esővíz alternatív felhasználása és az épület hatékony hőszigetelése. Emellett a teremgarázst 80 beállós biciklitárolóval és kapcsolódó öltözőhelyiségekkel szerelik fel.

"A Könyves Kálmán körúton már számos fejlesztésünk bizonyította, hogy komoly kereslet van ezen a területen irodák iránt" - hangsúlyozta Árendás Gergely, a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese. A Wallis nevéhez fűződik egyebek között a közeli Polar és Bajor Center, valamint a Máriássy-ház projektje.

A 3-as metró és az 1-es villamos révén jó közlekedési adottságú környék egyébként egyre felkapottabb az irodaházfejlesztők körében. A K3 tőszomszédságában várhatóan még az idén átadják a Biggeorge's Könyves Kálmán Irodaházát, az Üllői út túloldalán pedig a Skanska Népliget Centere épül. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Ferencváros Üllői úti telkén is lesznek majd valamikor irodák.

Forrás: [origo]
A helyszín (197.hu)