Újabb TriGránit-irodaház Pozsonyban

Vágólapra másolva!
Újabb irodaház tornyot adott át a TriGranit Pozsonyban csütörtökön, a beruházás 44 millió euróba került.
Vágólapra másolva!

A megnyitó ünnepségen Steven Demers, a TriGranit szlovákiai fejlesztési igazgatója elmondta, hogy a beruházás alapkövét 2006-ban tették le, 20 hónap alatt épült meg az A-kategóriás irodaház.

Steven Demers üdvözölte az irodaház első bérlőit: a Nike sportruházati és a Danisco élelmiszeripari céget. Kiemelte, hogy a beruházás jó gazdasági környezetben valósult meg. Várhatóan nagy nemzetközi cégek központjai működnek majd az irodaházban.

Richard Frimmel, Pozsony Nove Mesto kerületének polgármestere köszönetét fejezte ki a TriGranit bizalmáért, hogy tíz évvel ezelőtt elsőként jelent meg befektetőként a pozsonyi ingatlanpiacon.

A TriGranit mintegy 120 millió euróba kerülő pozsonyi Lakeside Park beruházásának első fázisaként csütörtökön átadott A-kategóriás irodaházban mintegy 25 ezer négyzetméter bérbe adható terület és több mint 500 parkolóhely van. Pozsony egyik legmagasabb irodaháza: mintegy 100 méter magas, 22 emeletes.

A Lakeside Park komplexum beruházásaként a most átadott irodaház mellé további két toronyház építését tervezik, így összesen 90 ezer négyzetméternyi iroda- és kereskedelmi területet alakítanak ki, várhatóan 2013-ig.

A TriGranit több sikeres beruházást valósított már meg eddig is Szlovákiában, ahol több mint 250 millió eurót fektetett be.

A pozsonyi Polus City Centert 2000. novemberben adták át, ez volt az első ilyen jellegű bevásárlóközpont Szlovákiában. Utána két irodatornyot adtak át - a Millennium Towers I és II-t - 2001-ben, illetve 2003-ban.

Megalapítása, 1997 óta a TriGranit Európa harmadik számú ingatlanfejlesztő vállalatává vált. A TriGranitnak Közép- és Kelet-Európa 11 országában vannak folyamatban beruházásai, 8,5 milliárd eurót meghaladó értékben.