Magyar láncot épít a spanyol ingatlancég

Vágólapra másolva!
Kelet-Közép-Európában elsőként nálunk veti meg a lábát a Fincas Corral nevű, franchise-rendszerben működő ingatlanközvetítő és pénzügyi szolgáltató. A partnerekkel határozatlan idejű szerződéseket köt a hálózat.
Vágólapra másolva!

Hozzálátott magyarországi hálózata kiépítéséhez a legnagyobb spanyol ingatlanközvetítő. A Fincas Corral még ebben az évben legalább harminc irodát tervez nyitni az országban - derül ki a magyar leánycég közleményéből.

A Budapesten már 1999 óta jelen lévő, eddig kereskedelmi ingatlanok közvetítésével foglalkozó társaság most nyit a lakóingatlanok felé, az anyavállalat stratégiájának megfelelően sokrétű szolgáltatást nyújtva. Az üzleti modell része a jelzálog- és pénzügyi hitelezés, a biztosítási termékek kínálata, valamint az ingatlankezelés és -hasznosítás.

A lánc franchise-rendszerben fog működni, az egyes partnerek a fent említett szolgáltatások mindegyikét nyújtják majd az ügyfeleknek. A franchise-szerződés határozatlan időtartamra szól, ami nálunk szokatlannak számít, a szektorban az ötéves megállapodás a szokásos. A franchise-átadó az iroda méretét és az alkalmazottak létszámát illetően sem határoz meg elvárásokat - hangsúlyozza a közlemény.

A Fincas Corral Spanyolország mellett Közép- és Dél-Amerika egyes államaiban, Andorrában, Portugáliában, Franciaországban működik. Nálunk vélhetően nagy hangsúlyt fektet majd a külföldi kisbefektetők kiszolgálására - erre utal legalábbis a magyar honlap angol és spanyol nyelvű tájékoztatóinak részletessége.

A magyar ingatlanfranchise piaca egyre kapósabb, a helyi tulajdonú láncok mellett 2006 óta terjeszkedik az amerikai Re/Max, egy hónapja elszánta magát a svájci A1, van hazai fejlesztés, és újabb, nemzetközi mércével mérve nagy halak megjelenése is várható.