A TriHoldingé az újpesti gyógyszerkutató

Vágólapra másolva!
Kutatási célú tudományos központ létesülhet a Berlini úti Gyógyszerkutató Intézet telephelyén. A fejlesztő Triholding eltérő profilú beruházásokat is visz Budapesten.
Vágólapra másolva!

Megvásárolta a TriHolding a Berlini út 47-49. szám alatt található Gyógyszerkutató Intézetet (GYKI) - derül ki a társaságnak az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

A 35 ezer négyzetméteres újpesti ingatlan a Teva gyógyszercég magyarországi központjának telephelye volt korábban, a vállalat jelenleg is kutatási célra használja az intézetet. Az adásvételi szerződés értelmében a vevő a vételár egészét 2008 végéig fizeti ki, de az sem kizárt, hogy a Teva 3-4 hónapon belül birtokba adja az ingatlant.

A TriHolding nem tervez lakóingatlan-fejlesztést a területen, hanem elsősorban kutatási célú tudományos központ létrehozását tűzte ki célul, amire tapasztalata szerint élénk az érdeklődés - fogalmaz a közlemény.

Ehud Amir, a TriHolding Kft. vezérigazgatója 2008. február 6-án ismertette a TriHolding beruházásait. A VI. kerület, Paulay Ede u. 33. alatti műemlék épületből 140 szobás, 4 vagy 5 csillagos, konferenciatermekkel és üzletekkel ellátott szállodát készül kialakítani, a beruházás értéke 4,5 milliárd forint.

A zuglói Ajtósi Dürer sor 19-21. szám alatti, közel 4 hektáros területen elhelyezkedő, mintegy 30 ezer négyzetméteres ingatlan ugyancsak a TriHolding birtokában van. A fejlesztési koncepció még nincsen kész, kidolgozása az önkormányzattal egyeztetve folyik.