Nyártól lehet játszani a Zöld Péterben

Vágólapra másolva!
2008 nyarán kerül végső helyére a Zöld Péter Játszótér a Millenáris Parkban. A játszótér eredetileg nagy részben azon a Wallis Ingatlan tulajdonában lévő területen volt megtalálható, ahol már megkezdődtek a cég új fejlesztésű irodaházainak építési munkálatai, ezért vált szükségessé az áthelyezés.
Vágólapra másolva!

A Wallis Ingatlan Zrt. közleménye szerint az új irodaház építkezése ez év elején érkezett olyan szakaszába, amely alatt a játszótér funkcionális üzemeltetése már nem volt biztosítható, így a parkon belüli áttelepítést már nem lehetett tovább halasztani. A játszótér elbontásának januári időzítése nem zavarta meg nagyon a park látogatóinak életét, hiszen a téli időjárás miatt a többség egyébként is a beltéri rendezvényeket részesíti előnyben.

A Wallis Ingatlan és a kivitelezést végző Market Építő nemcsak a biztonságos elbontásban és raktározásban vállalt szerepet, hanem felkérte a Millenáris Park kerttervezőjét és a mesejátszótér tervezőjét arra, hogy a játszótér áthelyezésében működjenek közre.

Az együttműködés elindult és a bontást megelőzően elvégezték a játszótér egyedi elemeinek állapotfelmérését. A megvalósuló új EU konform játszótér biztonságosabb formában és jobb minőségben, megjelenésében azonban régi ismerősként várja a látogatóit.

A most induló építkezés a Millenáris Park építészeti megújulásának folytatása. A Millenáris Irodaház sikerét követően a Wallis Ingatlan 2008 folyamán további két új irodaházat hoz itt létre. Így a zöldterületek aránya nem módosul jelentősen, mértéke a törvény által biztosított minimum felett marad.

"A Wallis Ingatlan professzionális, magyar ingatlanvállalkozás, amely projektjei révén kíván értéket teremteni, mindemellett cégfilozófiájában különös hangsúlyt kap a vállalati társadalmi felelősségvállalás. Meggyőződésünk, hogy a Millenáris Park Budapest kiemelkedő építészeti és kulturális központja és a mi felelősségünk, hogy vállalatunk tevékenysége révén hozzájáruljunk a park építészeti értékeihez." - nyilatkozta Noah M. Steinberg, a Wallis Ingatlan Zrt. elnök-vezérigazgatója.